Veganska varumärken för hudvård och smink är äntligen här

Äntligen har det lanserats ett varumärke som är 100% veganskt. Det är StylingGuiden.se som har skrivit ett inlägg om att det nu äntligen finns ett varumärke som har tagit fram skonsamma produkter både för hud och djur. Det är den omåttligt populära influencern Therese Lindgren som ligger bakom företaget Indy Beauty. Deras motto är att skapa produkter som är bra för hälsan och bra för världen.

Två olika typer av sortiment

Indy Beauty erbjuder ett heltäckande skönhetssortiment har både Indy Beauty hudvård samt Indy Beauty smink och är ett av få skönhetsvarumärken som är certifierat av Djurens Rätt. Företaget är måna om att behandla alla som man själv vill bli behandlad och framför allt att man ska ta bra hand om sig själv på samma sätt som man behandlar andra. Therese Lindgren är vegan så det har därför varit en naturlig del för henne att ha veganska produkter. Hon upplevde att det inte fanns bra produkter inom skönhet som var veganska och har därför tagit fram drömprodukter för att uppfylla marknadens krav på veganska skönhetsprodukter. Dessa produkter är 100% veganska och ingen av dessa prosdukter har testats på djur. Generellt kan man säga att produkter som har testats på djur får inte säljas inom EU. Produkterna innehåller inga restprodukter från djur och inga animaliska ingredienser.

100% veganskt och godkänd av Djurens Rätt

Den märkningen som Indy Beauty har erhållit heter “100 % VEGANSKT®” och kommer från organisationen Djurens Rätt. Företag som antingen importerar eller tillverkar veganska produkter kan ansöka om att få den här märkningen. De krav som de har för att företag ska få kalla produkter för veganska hudvårdsprodukter är att inga animaliska ingredienser eller ingredienser som härstammar från djur förekommer i själva produkten eller i tillverkningen av produkten. Med animalier menas ingredienser som är gjorda eller direkt härrör från flercelliga organismer som klassificeras i riket Metazoa, det vill säga alla typer av djur. Denna typ av produkter får dessutom inte innehålla några former av tillsatser (ex. aromer, vitaminer och E-nummer) som kan härledas från antingen vegetabilisk eller animalisk källa, om inte tillverkaren kan styrka att tillsatsen verkligen har vegetabiliskt ursprung.

Djurens Rätt bevakar frågan kring minkfarmar

Under den senaste tiden har man kunnat läsa rapporter om att minkindustrin i Sverige har stängts ned under 2021 till följd av effekterna av coronapandemin.  Det var regeringen som den 27 meddelade detta på en pressträff och hur framtiden ser ut gällande detta vet vi idagsläget inte men det här är en sådan typ av fråga som Djurens Rätt bevakar och som vi anser är högst aktuellt. Hur kommer framtiden se ut för minkfarmarna i Sverige och resten av EU och världen? Regeringens har meddelat att deras beslut gäller för 2021, men eftersom de flesta idag kan anta att viruset kommer med stor säkerhet finnas kvar under flera år framöver och eftersom det i Sverige finns en mycket stark opinion för en permanent nedläggning av minkfarmerna så blir det extra intressant att se vad som nu kommer att hända med minkfarmarna.