Respekten för hundar i Thailand

Denna gång ska det handla om hundar. Runt om i världen är det helt olika rörande respekten för dessa varelser. Något jag upptäckte på min senaste semester var att hunden nästan anses som den skulle ha ett högre värde än människan på vissa platser. Denna gång var det Thailand jag reste till. Här insåg jag snabbt att det var ett stort problem med hundar. Dessa fanns precis överallt och många av dem var också mycket argsinta. Detta kan jag dock förstå då de springer fritt på gator och landsbygd över hela landet. Detta var dock något som var helt naturligt i denna del av världen. Dock var det lite skrämmande när jag gick med mitt ressällskap mitt i natten och de började skälla och springa efter.

Anledningen till det fattade jag dock snabbt. Det hela handlar ju om att de får springa utan någon som tar hand om dem. De är alltså föremål för människor som slår dem eller sparkar dem, samt att de heller inte får någon mat eller omvårdnad. Hur som helst fanns det även de som var mycket tillgivna och snälla. Då var jag som älskar djur naturligtvis tvungen att stanna. På denna resa tog jag mig faktiskt även en dag då jag köpte mat och gav mig ut för att ge dessa ”stray dogs” vad jag ansåg att de verkligen behövde. Helt plötsligt visade det sig att alla var snälla och glada, bara de fick mat. Något som jag naturligtvis redan väl kände till.

Läste mera om hundar i Thailand när jag kom hem

Jag blev intresserad av allt detta som rörde hundar i Thailand och har läst mera om detta sedan dess. Det har då framkommit att det verkar som lösdrivande hundar i Thailand nästan anses som heliga. Här har jag många gånger läst om att de attackerar små barn och vuxna, så att de får sy hela ansiktet och andra delar av kroppen. Sedan är det bara så att ägaren betalar en summa och problemet försvinner. Detta gör mig helt enkelt heligt förbannad. Varför är det så att en ägare av en hund låter den attackera andra människor och sedan tror de kan betala för att lösa problemet? Det måste ju för sjutton vara bättre att se till och ta hand om sin lilla vän.