Nu är det dags för jultider

Ja, kanske alla tycker att jag är ute tidigt med julen, men jag är det varje år. Precis som alla butiker börjar med sin julrush. Det är dock just den jag vill slippa, då det finns så mycket annat att göra när det bara är några dagar kvar tills alla ska komma på besök. I det fallet handlar det ju om allt det goda som ska stå på julbordet, och alla de drycker som ska drickas under denna tid. Detta gör också att jag redan nu börjar planera för det, så att jag inte missar något viktigt. Helt enkelt så är min lista inför alla inköp som ska göras redan klar. Detta gör att jag slipper vara den som stressar som så många andra när det är dags för de sista dagarna. Nu förstår jag även stressen, då det är många som inte har den tid som jag har att planera då deras jobb förhindrar detta.

Min lista inför julen – Alla ska ha lite av det goda

Precis som alla vet så handlar denna sajt mycket om djur och att vara snälla och vänliga mot dessa varelser. Naturligtvis så vet ni redan att jag växt upp med hundar och katter samt många fler djur. Detta har då gjort att jag naturligtvis har både hund och katt i hemmet. Precis som de vuxna så ska de också ha del av det goda. Min lista är dock enkelt och jag delar bara upp den på varelserna.

  • Listan till katten: Min katt ska naturligtvis vara den som också känner av att det är jultider. Detta år ska jag då köpa ett nytt klösträd till denna lilla kelgris. Sedan är det ju så att kissen bara får torrfoder då detta är det bästa att ge katten. När det är jul köper jag dock Sheba färdig kattmat, samt att den faktiskt får lite grädde att lapa i sig. Sill äter hon ju inte.
  • Listan till hunden: Till hunden ska jag köpa en ny hundsäng i julklapp. Detta är det hög tid för och jag tror redan nu att ögonen på jycken tindrar. Kanske har han hört mig prata med vännerna i telefonen. Naturligtvis kan hunden vara den som är med vid julbordet. Här gillar han skinka och korv, vilket gör att även han kan vara med och få en tallrik julmat i ett hörn på golvet. Något som är en favorit är också den goda julmusten.
  • Listan till människorna: Detta är naturligtvis den stora listan. Här finns alla de olika julklapparna till mor och far samt alla barn i bekantskapskretsen. Efter det kommer ju maten och där finns allt från skinka och julkorv till Jansson, sill och den viktiga rödkålen. Det finns dock något som jag alltid gör själv och detta är julmusten, som även min hund älskar att lapa i sig.

Jag gör min julmust själv

När det kommer till ett recept på julmust så är ju detta inte direkt någon vetenskap. Alla vet att det ska finnas malt i julmusten, och detta får jag då från en lättöl då det inte ska vara någon alkohol i julmusten. Helt enkelt så består min julmust av endast två ingredienser. Detta är lättöl och Coca Cola. Här blandar jag detta enligt formeln 1 dl öl och 3 dl cola, vilket jag tycker blir helt perfekt. Det har jag redan gjort i flera år och vet att det älskas av alla barn och vuxna som kommer på besök. Prova du också, det blir jättegott.

Naturligtvis gör jag också det mesta av all annan mat. Dock är detta något som tar mycket tid, då det handlar om att mätta runt 15 munnar på julafton. Som tur är har jag en snäll mor som kommer på besök tidigt. Oftast flera dagar innan jul. Det finns ju inget som går upp emot mammas julskinka, så den låter jag henne fixa helt på egen hand. Jag får väl redan nu säga God Jul till alla levande varelser på jorden.