Minken – Bättre död än levande

Det dåliga användningsområdet för minken

Att minken är ett litet och gulligt djur är det nog ingen som har missat. Det har i alla fall inte jag. Detta lilla snabba mjuka djur med vacker päls och en fantastisk utstrålning är helt underbar. Nu kommer det vara många som säger att det inte bara är minken som är vacker att se på och har en stor utstrålning. Visst är detta sant och det är just därför som jag blir så arg när jag hör att dessa blir till pälsar för människor att bära som skydd mot kylan. Med vetskapen om att de som bär dessa äkta minkpälsar inte heller gör det för kylan, utan enbart för att uppvisa prakt och ekonomisk status, så gör det mig ännu argare. Det finns material som skyddar bättre och som inte alls mördar för att skapas.

Att tänka på när du köper en äkta päls

När du är den som bara måste visa upp dig och din ekonomiska status i en äkta päls, så ska du noga tänka på vad du utför för handling innan. Du blir den som helt utan att tänka köper ett plagg som har skapats av döda djur. Vad som är mest tragiskt är att dessa kan ha varit levande minkar innan och att de enbart föddes upp för att skapa denna päls. Rätt och slätt betyder detta att du har hjälp till att mörda alla dessa för att bära det plagg du idag gör. Jag undrar hur det känns att leva med den vetskapen. Jag skulle i alla fall inte vara glad och nöjd med livet.

Rädda minken och köp en fuskpäls

Något som kan vara lika bra som en äkta päls är då en fuskpäls i bra kvalitet och material. Här handlar det då om syntetiska material som använts för att skapa ditt vackra plagg. Många av dessa håller och ett mycket bra pris. Detta beror då på att de tillverkas i asiatiska länder och fraktas till Sverige med stora containrar. Genom att nöja dig med detta plagg som päls, vilket också kan vara mycket vackert, kommer du att vara den som ser till allt liv på jorden. Här har du din chans att göra det rätta valet i livet och kanske rädda åtminstone 15-20 minkar. Det måste väl kännas mycket bättre?